Royex produkter

Royex Gen II patroner

Royex Gen II stenspräckningspatroner kommer med färdigmonterade eller med separata tändare. Fördröjningen anges vid beställning och tändare med fördröjning kommer med en etikett som anger fördröjning. Tekniska specifikationer och full produktlista finner du via länken nedan.

ROYEX GENERATION II PATRONER - TEKNISKA SPECIFIKATIONER   


Maxfiretändare

För maximal användbarhet och flexibilitet kommer Maxfiretändaren färdigmonterad eller separat beroende på behov. Maxfiretändare erbjuds i dagsläget med två olika kabellängder (2,5 och 4,5 meter), med tre olika fördröjningar, 200, 750 och 2000 millisekunder samt en momentan tändare på 0 ms. Patronen med monterad tändare är alltid vattentät och hanteringssäker. Ytterligare detaljer och tekniska specifikationer om Maxfiretändaren hittar du via nedan länk.

MAXFIRETÄNDAREN - TEKNISKA SPECIFIKATIONER   

Tändapparater

Royex tändapparater Mars och Bart är framtagna för att passa kraven för Royex tändsystem. De klarar både Maxfiretändare och vanliga generation I tändpärlor. Tändapparaterna kan även användas för att antända sprängkapslar klass I, II och III.

TÄNDAPPARATER - TEKNISKA SPECIFIKATIONER   


Håljärn

För att minimera risken för hålblåsningar och för att försäkra att gasvolymer och därmed trycket stannar i borrhålet, är en håltätning över borrhålet rekommenderad. Royex håljärn är speciellt framtagen för detta syfte.

HÅLJÄRN - MER INFORMATION   
Täckning

En sprängmatta måste vara konstruerad för att klara av de slitsamma förhållanden som sprängning och spräckning innebär. De måste vara väldigt slitstarka och överleva många användningscykler. Royex tungtäckningsmattor är framtagna med detta i åtanke och håller högsta kvalitet och hållbarhet. Skräddarsydda storlekar görs på beställning

SPRÄNGMATTOR - MER INFORMATION